Welkom op de site van Stichting A.S.K.

Stichting A.S.K. is de enige club in Haarlem die schaatst met mensen met een verstandelijke beperking.
Een G-sportclub zogezegd.

In het schaatsseizoen zijn we elke zaterdagochtend vanaf 8.10 uur te vinden op de IJsbaan van Haarlem. 
Zoals het met clubs zo vaak gaat, werken wij met officiële traniners, maar vooral met vrijwilligers. Het is prettig om mensen
te hebben die zich bezig kunnen houden met de schaatser, hen even apart wat uitleg kunnen geven en hen blijven
enthousiameren voor de sport. In ons team van vrijwilligers hebben we ervaringsdeskundigen op het gebied van mensen
met down-syndroom en/of autisme. Uiteraard kunnen al onze vrijwilligers schaatsen.

We schaatsen met drie groepen:

Voor de beginnersgroep is Marjolein met Jelle en Stan aanwezig om de starters te leren schaatsen. Hiervoor zijn zelfs aparte schaatsen aanwezig zodat je goed op het ijs kan blijven staan en niet door je enkels zwikt. Wij noemen dat schaatsen met zijsteuntjes. Marjolein is een ervaren schaatsster uiteraard voorzien van de nodige instructeurdiploma's. Zij kan je leren hoe je op het gladde ijs vooruitkomt en plezier kunt hebben.

In de middengroep zitten de recreatie rijders. Een aantal van hen schaatsen al héél lang, zij hebben het allemaal wel gezien en meegemaakt en hoeven daarom niet meer zo snel. Het andere deel van deze schaatsers komt als vers bloed van de beginnergroep. Deze groep staat onder leiding van Marijke en wordt geassisteerd door Wim. 

De derde groep heeft schaatsers die vooral steeds harder willen schaatsen. Onder leiding van Jeff, geassisteerd door Maybritt en Fred, doet deze groep oefeningen waarbij vooral de techniek aangescherpt wordt zodat deze deelnemers steeds harder kunnen gaan. Een goede conditie is hier wel een vereiste.

U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Een aantal proeflessen is ook geen enkel probleem. Neem contac met ons op, dan regelen wij toegang en, zo nodig, schaatsen.