Wat is Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland?

Aangepast Schaatsen Kennemerland is een stichting die zich bezighoudt met schaatsen.
Niets bijzonders zult u zeggen, daar zijn er genoeg van. Wel bijzonder zeggen wij, want wij zijn de enige club in Haarlem en omstreken die schaatst met mensen met een verstandelijke beperking. Een G-sportclub zogezegd.

De geschiedenis van Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland begint in 1987. In Haarlem werd op de Kunstijsbaan Kennemerland naar voorbeeld van het model Alkmaar begonnen met het geven van schaatslessen aan mensen met een verstandelijke beperking. Door ongeveer dertig enthousiaste mensen waaronder Wim Luiten en Cor Elsendoorn, werd in november van dat jaar gestart. Men begon met aangepaste schaatsen, schaatsen met drie ijzers en leren banden.

De groep viel onder de Stichting Gehandicapten Sport Haarlem, wat later is opgegaan in Sport Support Kennmerland.
In 2002 is de hele groep overgegaan naar Stichting De Baan in Haarlem. Begin 2007 is er een zelfstandige stichting opgericht onder de naam Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland, kortweg Stichting A.S.K.
Onze schaatsers en vrijwilliges zijn aangesloten bij Stichting De Baan, zodat wij ons niet druk hoeven maken over contributie, verzekeringen en andere administratieve bezigheden en ons kunnen concentreren op het schaatsen.
St. ASK zorgt voor de schaatslessen, schaatskleding, een aantal mooie wedstrijden verdeelt over het schaatsseizoen en de laatste jaren is St. ASK ook actief met het organiseren van wedstrijden op andere ijsbanen. Begeleiders van het schaatsteam.
Joyce, Marijke,
Frits, Fred, Wim & Cor.
Marjolein ontbreekt op deze foto